30/05/2013 - Κείμενο και αφίσα για την τοποθέτηση των καμερών στην κεντρική πλατεία του Πύργου


ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΟΥ…

Με πανελλαδική πρωτοτυπία, ο δήμαρχος της πόλης του Πύργου τοποθέτησε κάμερες στην κεντρική πλατεία με πρόσχημα τη διαφύλαξη των μνημείων. Σε απάντηση, η «αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», έδωσε το πράσινο φώς και κούρεψε λίγο τις φασιστοαπαιτήσεις του «αριστερού-επαναστάτη» δημάρχου μας και κανείς δε ξέρει πλέον πώς και από ποιούς θα χρησιμοποιείται το υλικό που θα καταγράφεται. Οι κάμερες είναι τοποθετημένες παρακολουθώντας στην ουσία το μοναδικό σημείο που δεν έχει μαγαζιά ή τράπεζες πάνω στη πλατεία και χρόνια τώρα τους καθόταν στο μάτι… τα μαρμάρινα παγκάκια πριν το «επαρχείο», την εκκλησία και τον «άγνωστο στρατιώτη». Σημείο που εδώ και δεκαετίες αποτελούσε και αποτελεί δημόσια εστία επικοινωνίας, συνεύρεσης, αμφισβήτησης, ωρίμασης, παιχνιδιού και αλητείας.
Αλήθεια ποιοι είναι οι αλήτες; Οι πολιτικοί που καταχρώνται το δημόσιο χρήμα και εξουσιάζουν τις ζωές μας ή οι αλήτες της πλατείας; Αυτοί που μας έκλεισαν στα τσιμεντένια κλουβιά και μας έστειλαν στα σχολεία - συσκευαστήρια, μας τοποθέτησαν μπροστά από μία τηλεόραση και μπροστά από έναν υπολογιστή, δίνοντας μας στο χέρι την τοπική φυλλάδα τους για πληροφόρηση ή αυτοί που ψάχνουν μία διέξοδο από την μίζερη καθημερινότητα δημιουργώντας καθημερινά εστίες αντιπληροφόρησης και διαφορετικότητας;
Την αρχή την έκανε ο παλιότερος δήμαρχος «καθαρίζοντας» το τοπίο από θάμνους και δέντρα. Τώρα συνεχίζει ο «καλός μας» δήμαρχος και μας δίνει το βήμα να φανταστούμε την πόλη μας, την αυλή του σχολείου μας, την μίζερη ζωή μας…. Φτάνει να έχουμε άποψη…, φτάνει να «εκφραστούμε» και να περάσουμε καλά, υποδεικνύοντας μας τον τρόπο (δε μας φτάνει ο πολυχώρος «δεξαμενή» θα έχουμε και το Αθηναϊκό «Γκάζι» στον Πύργο τώρα (εργοστάσιο «Ξυστρή»)). Προσοχή να μην ενοχλήσουμε το σύστημα και τους αφέντες μας όμως… Το πιο βολικό γι αυτούς, είναι να βρισκόμαστε στους τέσσερις τοίχους, με το μυαλό χαζεμένο, κοιλιόδουλοι, φραπεδάκιδες, αλκοολικοί, να ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο και με την δουλειά μας μόνο… Γενούν τη βία, την εξάρτηση και την εκμετάλλευση (π.χ. πάρκο Σ.Π.Κ.) και σαν λύση έχουν το λουκέτο και τις κάμερες.
Δημιουργούν τη ψευδαίσθηση της «ασφάλειας» ενάντια στην «εγκληματικότητα» που οι ίδιοι συντηρούν, σπρώχνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό της κοινωνίας κάτω από το όριο της φτώχιας, χωρίς ουσιαστική παιδεία και με την ανεργία στο απόγειο της. Το κράτος που γεννά την φτώχια, την εξαθλίωση, τις τριτοκοσμικές συνθήκες ζωής και κατ’ επέκταση την εγκληματικότητα, είναι το ίδιο που υιοθετεί και ενίοτε εφευρίσκει και τα μέσα καταστολής της, όπως: στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, σωφρονιστικά ιδρύματα, αστυνομοκρατία, παραβιάσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, επιθέσεις σε κέντρα αγώνα, κάμερες  και άλλα μέσα αντιμετώπισης της δήθεν εγκληματικότητας, που στην ουσία αποτελούν μέσα ελέγχου και τρομοκράτησης της κοινωνίας υπό τον φόβο μιας ενδεχόμενης αντίδρασης ενάντια στο κράτος.  
            Δε βολευόμαστε στο σύστημα σας όπως και να το χτίσετε, όποια μορφή ή όνομα και αν του δώσετε… Ονειρευόμαστε μία κοινωνία, ισότητας, ελευθερίας, σεβασμού και αλληλεγγύης χωρίς αστυνομίες, φασίστες και εξαρτήσεις. Oι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε αυτούς που τους έζησαν και τους ζουν… Ανήκουν σε ΟΛΟΥΣ και θα υπερασπιστούμε την ελευθερία και την αξιοπρέπεια μας.
“Όσες κι αν χτίζουν φυλακές κι αν ο κλοιός στενεύει, ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει…”

30/05/2013  αυτοοργανωμένη συλλογικότητα ΑΝΤΑΡΑ  http://antara-action.blogspot.gr


 Δεν υπάρχουν σχόλια: